Czas premiery Dying Light 2: kiedy będzie można grać w grę?

Wiadomość Czas premiery Dying Light 2: kiedy będzie można grać w grę?

Dying Light 2 to jedna z najbardziej oczekiwanych nowych gier 2022 roku, ale kiedy możesz zacząć w nią grać?

Zdjęcie: Techland

Bardzo, bardzo długie oczekiwanie na Dying Light 2 dobiega końca, więc trudno się dziwić, że fani na całym świecie już obserwują swoje zegary i zastanawiają się, kiedy dokładnie będą mogli zanurzyć się w jednym z najbardziej oczekiwanych sequeli od lat.

Cóż, bardzo dobrą wiadomością jest to, że twórca i wydawca Dying Light 2, Techland, opublikował sporo informacji dotyczących tego, kiedy w końcu będziesz mógł zacząć grać w grę, w zależności od tego, w której części świata się znajdujesz i na jakim urządzeniu grasz dalej. Bardzo złą wiadomością jest to, że zrozumienie zaskakująco skomplikowanego harmonogramu wydań gry może bardzo szybko stać się bardzo mylące.

Aby maksymalnie uprościć harmonogram wydań Dying Light 2, przyjrzyjmy się, kiedy będziesz mógł zacząć grać w Dying Light 2 w zależności od tego, na którym urządzeniu zamówiłeś w przedsprzedaży cyfrową kopię gry lub zamierzasz ją kupić. na niedługo.

Kiedy Dying Light 2 będzie dostępne na PC?

Wersja na PC Dying Light 2 zostanie odblokowana wraz z globalnym czasem premiery, co oznacza, że ​​niektórzy gracze w niektórych regionach będą mogli w nią zagrać przed innymi. Oto przybliżone zestawienie sytuacji, w których gracze Dying Light 2 na PC w różnych strefach czasowych będą mogli odblokować i uruchomić grę:

PST: 16:00 (3 lutego)
EST: 19:00 (3 lutego)
GMT: 12:00 (4 lutego)
CET: 1:00 (4 lutego)
MSK: 3:00 (4 lutego)
IST: 5:30 (4 lutego)
CST: 8 rano (4 lutego)
JST: 9:00 (4 lutego)
AEDT: 11:00 (4 lutego)
NZDT: 13:00 (4 lutego)

Jak widać, ta metoda wydania oznacza, że ​​gracze w strefach czasowych PST i EST będą mogli faktycznie grać w Dying Light 2 od 3 lutego przed „oficjalną” datą premiery 4 lutego. Ten styl wydawania nie jest niespotykany, ale ponieważ jest to nieco niezwykłe, możesz chcieć mieć oko na oficjalne kanały mediów społecznościowych Dying Light 2 w przypadku jakichkolwiek nagłych zmian w tym planie.

Czytaj także  Castlevania: Dlaczego gry Game Boy Advance są warte ponownego odwiedzenia

Kiedy Dying Light 2 będzie dostępne na PlayStation 4 i PlayStation 5?

Gracze na PlayStation mają dość łatwe zrozumienie, kiedy będą mogli zacząć grać w Dying Light 2. Gra zostanie odblokowana na PlayStation 4 i 5 o godzinie 12:00 4 lutego, więc możesz zacząć grać na konsoli PlayStation ilekroć zegar wybije północ czwartego dnia, niezależnie od regionu, w którym się znajdujesz.

To niestety oznacza, że ​​gracze PlayStation stracą szansę na grę „wcześnie”, ale przynajmniej nie ma wątpliwości, kiedy gra będzie oficjalnie dostępna.

Kiedy Dying Light 2 będzie dostępne na Xbox One i Xbox Series X/S?

Podobnie jak w przypadku graczy PlayStation, posiadacze konsoli Xbox mogą zacząć grać w Dying Light 2 o godzinie 12 4 lutego w dowolnym regionie, w którym się znajdują.

Zwrócono jednak uwagę, że możesz technicznie zmienić region swojej konsoli Xbox, aby teoretycznie rozpocząć grę 3 lutego. Chociaż nigdy nie zalecamy robienia czegoś tak podstępnego, należy zauważyć, że gracze w Nowej Zelandii technicznie osiągną północ 4 lutego „szybciej” niż ktokolwiek inny na świecie. Jeśli więc, hipotetycznie, ustawisz czas w konsoli Xbox na czas nowozelandzki, aby trochę wcześnie rozpocząć grę, oto kiedy zegar wybije północ w Nowej Zelandii dla innych stref czasowych:

PST: 3:00 (3 lutego)
EST: 6:00 (3 lutego)
GMT: 11:00 (3 lutego)
CET: 12:00 (3 lutego)
MSK: 14:00 (3 lutego)
IST: 16:30 (3 lutego)
CST: 19:00 (3 lutego)
JST: 20:00 (3 lutego)
AEDT: 22:00 (3 lutego)

Żarty na bok, zawsze istnieje szansa, że ​​wspomniana powyżej metoda po prostu nie zadziała i będziesz musiał poczekać na swoją kolej, aby Dying Light 2 oficjalnie odblokowało się w twoim regionie. Dobrą wiadomością jest to, że „ryzyko” korzystania z tej metody jest stosunkowo niskie, więc prawdopodobnie warto spróbować, jeśli nie możesz się doczekać i zagrasz trochę wcześniej.

Czytaj także  Dlaczego wdmuchiwanie powietrza do kartridży NES to największa miejska legenda gier

Kiedy Dying Light 2 będzie dostępne na Nintendo Switch?

Niestety, wersja Dying Light 2 na konsolę Nintendo Switch została opóźniona i nie zostanie wydana przez co najmniej kolejne sześć miesięcy. Nie ma słowa o dokładnej dacie premiery tej wersji gry, ale Techland ma nadzieję, że będzie dostępna do końca 2022 roku.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *